Veteran-OL (2023-03-28)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ärlaåsen
Arrangör: Ärla IF
Distans: Bana C
Kallt , blåsigt och otrevligt hela veckan men med viss tvekan så åkte Pelle och jag dit.
TC var som vanligt vid Ärla IP, Åsborgen. Svinkallt när man klev ur bilen men det var i stort sett enda gången kylan märktes. Var nog lite mindre snö än hemma.
Nu var det dags för den femtioelfte comebacken för min del men det gick bra! Inget ont alls vare sig i rygg eller ben, -i skogen.. Tog det lite lugnt men kunde öka lite på slutet, Till K1 stig hela vägen. Tänkte först gena men det var lite hög undervegetation där. Till K2 stig och sedan vika ner. Till nästa samma väg tillbaka och sen upp på stora stigen. Sen blev det lite tokigt. Klättrade upp för grustaget och sen var tanken rakt på. Dumt! Skulle ha gått till vänster och sedan upp för att undvika det steniga. Det var högt blåbärsris och stenigt och det syns mycket väl på kartan att det är sten där! Snett blev det men hade en känsla att så var det. Kände mig jagad av Pelle och en annan gubbe. När det kändes att man kommit ungefär så långt man skulle så såg jag den stora stenen till höger och vek sedan upp vänster där snart skärmen syntes. på bilden ser det ut som det var en miss vid kontrollen, men det var det inte, 3,49 bomtid. K5 rakt på, höjden syntes på långt håll Till nästa följa stigen en bit och sen vika ner vid gulhöjderna. Till K7, över höjden och sen gå efter grönområdet. Till K8 korsa grönområdet och sen följa kanten och fångas upp av åsen. Det var lite bökigt att ta sig fram och tydligen hade andra hittat ett bättre stråk så det blev bomtid där också Till 9:an snudda höjden och sen upp för sluttningen. Till fel sten först men räknas inte som bom. Sen var det bara slutet kvar. M
ånga avstod tävlingen, vilket var synd. Man led varken av kyla eller snö. Dessutom fanns ju omklädningsrum och dusch. Det bjöds också på kaffe och smörgås efteråt!
Visa kommentarer (0)
 
Veteran-OL (2023-03-28)